Steps to achieve gender equality
Kartal Şehit Salih Alışkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Istanbul/Turkey

Proje Ortakları

İspanya              Türkiye               Polonya             Romanya


Proje Konusu: Cinsiyet Eşitliği hakkında çalışmalar yapmak, farkındalık oluşturmak, bu konudaki problemlerin çözümüne katkıda bulunmak, okul ortamında bu konuda olumlu yönde ilerleme sağlanmasına yardımcı olmak için çalışmalar yapmak.

11 Eylül 2019  tarihinde okulumuz öğrencilerine  Steps to achieve gender equality adlı Erasmus+ projesinin kabul edildiği bilgisi verildi. Proje hakkında öğrencilerimize bilgi verildi. Projeye katılmak isteyen öğrencilerin hangi yolları izleyeceği bilgisi verildi.




Öğrencilerin başvuruları alındıktan sonra, öğretmenler tarafından değerlendirmeler yapılarak , çalışmalara katılacak aday liste belirlendi. Daha sonra aday listede yer alan öğrencilerin velileri ile    11 Ekim 2019 tarihinde toplantı yapıldı. 




Öğretmenlerimiz arasından istekli olanlardan proje ekibi oluşturuldu. 5 Ekim 2019 tarihinde proje ekibi ile proje toplantısı yapıldı .Toplantıda ,yapılacak çalışmalar hakkında bilgi paylaşımı ve görevler belirlendi.






12 Ekim 2019 tarihinde Erasmus+ Köşesi oluşturuldu. Bu köşede proje konumuz olan Cinsiyet Eşitliği ile ilgili çalışmalar düzenli olarak paylaşılmasına karar verildi.



Okulumuz grafik alanı öğrencileri arasında proje logosu için workshop yağıldı ve logolar panoda sergilendi.


Proje kapsamında, kadının görünürlüğü konulu çalışma için Erasmus köşesinde başarılı Türk kadınları sergisi yapıldı.









Projede yer alan öğrencilerin Cinsiyet Eşitliği konusu hakkında bilgi sahibi olması için workshop yapıldı.




18-22 Kasım 2019 tarihinde projenin ilk ulus ötesi çalışmaları İspanya'da gerçekleştirildi. Bu çalışmalarda projenin planlanması, etkinlikler, diğer ulus ötesi toplantıları, ülke ekiplerinin sorumlulukları planlandı. Aynı tarihler arasında Cinsiyet eşitliği konulu kurs çalışmasına katılım sağlandı. 







Proje Logo Yarışma Birincisi okulumuz öğrencisi ÖZlem KILIÇASLAN olmuşturç


17 Şubat- 21 Şubat 2020 tarihleri arasında projenin 1. öğrenci değişim programı okulumuzda gerçekleştirilmiştir. Bu tarihler arasında cinsiyet eşitliği ile ilgili .alışmalar yapılmıştır. Kadının görünürlüğü ön planda olacak şekilde çalışmalar yapılmıştır. Okan Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi ilede ortak çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar sırasında Prof. Dr. Ebru Menşur Alkoy
ve Prof Dr. Zeynep Alemdar çalışmalarımıza destek vermişlerdir.





Gebze Teknik Üniversitesi




Ice Breaking Etkinlikleri




Art workshop - Visibility


Gebze Teknik Üniversitesi




Art workshop - Visibility


Visibility In Istanbul


Okan Üniversitesi



















Yorumlar